Nyheter 2012


23. desember - GOD JUL og GODT NYTT ÅR
Da er det like før julefreden senker seg. Jula er ei fin tid med litt dødtid som kan brukes til litt ekstra på egne hunder - vi har de siste dagene hatt gode snøforhold så nå er slede løypa oppkjørt og hundene har fått sine første turer med sleden - veldig morro og god trening.
hundespann1-des2012 hundespann2-des12
Gode forhold for sledekjøring nå - lett å drømme seg tilbake til VM 2011....

De siste dagene før jul brukte vi til rådyrjakt - kaldt og klarvær er godt jaktvær og nå henger det noen rådyr i slakterbua.

Vi håper alle våre venner, valpekjøpere, sponsorer og ande kjente får en fin julehøytid og et godt nytt år. Om ikke lenge er vintersesongen igang, og da stiller vi til start

15. desember - Valpelevering
De fleste valpene etter Roya og Patriot er nå kommet til sine nye eiere - de går en spennende tid i møte. Birk dro til Vestfold, Loke til Rørvik, Tuva til Trondheim, ei (navn kommer) til Brønnøysund og siste skal til Kvaløya - hun har fått det klingende navnet Nipa og skal være hos oss til over jul. Mer om valpene etter hvert.
Nyheimgutens_Nipa
Nyheimgutens Nipa - ei lita friska som blir hos oss til over jul

1. desember - Gjermaas Ilkas første treningstur.
Første dag i desember, strålende vær og kaldt - vi bestemte oss derfor for å ta en tur ut med harehundvalpen Ilka. Hennes egentlig fførste skikkelige tur i skogen. Rundt her vi holder til er det så mye rådyr at jeg har ikke villet sluppet henne.
Ilka syntes det var stor stas å være på tur, skjønte ikke hvorfor vi var på tur, men det var vel heller ikke forventet. Med noen trurer utover vinteren så er hun kanskje klar for jakta til høsten.
Gjermaas_Ilka
Gjermaas Ilka

30. november - Veterinærsjekk av valpene
I dag har vi vært hos veterinæren med valpene - blodprøvetaking for utsjekk av PRA og CL, ID-merking og helsesjekk.
Roya-Patriot-veterinersjekk
Hvor skal vi nå???

Veterinæren likte det hun så, alle likte kjøreturen og syntes det var greit å bli tatt blodprøve av. De syntes ID-chipinga var litt vel mye mas.

10. november - Behov for potesokker
Vi har nå tatt inn et parti med Non-Stops røde langdistansesokk - testet og brukt av langdistanse hundekjørere.
Sokkene er pakket i pakker med 4 sokker i hver pk.
1 PK (4 sokker)            - kr 100
5 PK (20 sokker)         - kr 450
10 PK (40 sokker)       - kr 800
15 PK (60 sokker)       - kr 1000
25 PK (100 sokker)     - kr 1500

Flere enn 100 sokker be om pris.
Spørsmål og bestilling gjøres pr Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen eller tlf 95181595

3. november -Valpene 14 dager gamle
Valpene har vokst mye og de ligner mer på selunger nede valpekassen.
  Roya-Patriot_14_dager_gamle

21. oktober - Fred og ro i valpekassen
Det ser ut til at alt er som det skal i valpekassen, valpenen spiser og er rolige. Roya er som alltid ei rolig og stabil mor, med mye mat å by de små.
Vi vil i løpet av de nærmeste dagene ta de vanskelige valgene om hvem som blir de nye eierne til valpene.
Valpene_1_dag Roya_med_sine_sma
Roya med sine små - 3 tisper og 2 hanner. Det ser ut som begge hannene blir rød/hvite og tispene sort/hvit, mulig ei tricolor.

20. oktober - fødselen i gang.
Roya har startet fødselen - ei tispe var den første som kom ut, så ei dødfødt tispe.
00.24 - nå ligger det 3 valper i kassen, to tisper og en hann.
02.01 - en hannvalp kom nå
03.45 - tispe, mye sort i hodet

9. oktober - Nytt spennende kull
Royaluras D-Roya venter valper med Tekoa Mountain Patriot. Dette blir siste kullet til Roya, og vi har store forventninger til denne kombinasjonen. Patriot er far til vår vår egen Østheis No Limit. Les mer om kullet her
Tekoa_Mountain_Patriot
Tekoa Mountain Patriot

De som er interisert i valp kan ta kontakt.

21. - 23. september - Nyheimgutens Tuff i Derbyfinalen!
Nyheimgutens Tuff (Storbakkens Gotlobb - Royaluras D-Vierma) til Roger Hermanstad gjorde en sterk innsats i Norsk Derby. Tuff gikk meget godt hele helgen, og kom helt til finale. I finalen lyktes de ikke helt, men uansett en bra prestasjon. Vi gratulerer og venter spent på fortsettelsen.

9. september - 2 AK til Take it Easy
Nyheimgutens Take It Easy (Blå Vegens Samantha - Storbakkens Gotlobb) til Knut Hatlen startet på Rana JFFs prøve i Virvassdalen. Easy gikk i VK kval i går, men kom seg ikke videre til dagens finale. Søndag ble hun stilt i AK, dette resulterte i en 2 AK.

2. september - Nyheimgutens Xavier 2 UK
Xavi (Royaluras D-Roya - Østheias No Limit) og Bernt Martin deltok i helga i UK på NESKs prøve på Konsvold/Hjerkinn. Meget sterk og godsøker, fint fuglearbeid, men med noen minuser så ble det med en 2 UK.

31. august - Kort NM-opptreden
NM var over for vår del første dag - det startet med makkers støkk, fortsatte med å bli slått i fugl, flere sjanser på fugl og dermed ingen blandt de seks som gikk videre til semi-finalen.
Ferden går nå for de svenske fjell for å prøve å lage gode jakthunder av unghundene våre:-)

30. august -Norgesmestere 2012!
Norgesmester_2012
Engelskesetterlaget vant dagens NM-konkuranse - på det vinnenede laget deltok (f.v) Steen Black Sørensen med Next to No One, Ingvar Rødsjø med Hi-Troll og meg selv med Limitn

27. august - Limit er tatt ut på NESKs NM-lag!
Vi fikk nå i dag beskjed om at Limit er tatt ut til å representere NESK på NM-lag. V takker for tillitten og skal gjøre vårt beste for at det blir lagseier og norgesmestertittel!
Følg med på nettsidene til NESK

24. - 26. august -Sølvhundprøven 2012
I helga deltok vi på Sølvhundprøven til Nordensfjeldske FHK på Kongsvold. Limit var i storslaget hele helga - og fikk 2 VK kval, 1 VK m/CK semi og 4 VK finale.
solvhundproven2012_premierte_fjellet
Les mer om den spennende finalen på Nordensfjeldskes FHKs nettsider

22. august - 2UK til Nyheimgutens Kuli.
Nyheimgutens Kuli stilte på Holtsjøen i helga - dette resulterte i en ny sterk premie. Kuli har fa før blandt annet 1 UK og er dermed klar for høstens store eventyr - Norsk Derby!
Åse og Stig som eier Kuli fikk på sin andre hund breton Frøy 1 VK m/CK - vi gratulerer.

21. august -Roya inseminert med Patriot
Roya ble i dag inseminert med Tekoa Mountain Patriot, faren til Limit. Mer info kommer etter hvert

17. - 19. august -Sterk sesongåpning!
I helga deltok vi på sesongens første jaktprøve, Snåsaprøven til Namdal FHK. Veldig varmt, tørt og lite vind gjorde ikke forholdene gode, men premier ble det.
Fredag stilte vi Nyheimgutens Zico, Purina og Del Vita i UK - Zico og Purina var to sterke søkere gjennom hele dagen, men lyktes ikke med å takle de vanskelige forholdene og dermed ingen premie. Vita derimot, hun fikk seg et fuglearbeid med reis i første slipp. Søksmessig så var hun ikke helt i slaget og ble derfor tildelt en 2 UK - uansett veldig morro på hennes første start.
I lørdagens VK-kval stilte vi Vettalias Birdie og Østheias No Limit. Pointnics Laiba sto på venteliste og kom dessverre ikke med. Birdie gikk greit, men ble avsluttet etter andre slipp. Limit fikk seg et veldig fint fuglearbeid med reis i første slipp og var meget god søksmessig. Andre runde gikk bra, 3 VK og vidre til finalen.
I finalen var det like tørt og vanskelig som dagen før, men Limit fikk seg et fuglearbeid i først runde og lå som nr to til lunch. Etter lunch ble det kjørt hele tre nye runder, men intet skjedde som rokerte noe med rekkefølgen, og dermed ble det 2 VK-finale på Limit.
Neste helg er det Sølvhundprøven som står for tur - vi gleder oss!

27. - 29. juli -Veldig trivelig kenneltreff!
I helga hadde vi kenneltreff sammen med Royaluras kennel - veldig morsomt å se igjen valpene og deres eiere. Dette er med å gi oss tilbakemeldinger på hvor veien går og burde gå videre i vår avl.
Vi hadde deltagere fra Bodø i nord til Lillestrøm i sør - det ble tid til duetrening, apportkonkuranse, foredrag og mye morro.
Les mer og se bilder på Royaluras hjemmesider.

16.juli - Kenneltreffet 2012
Over en måned siden sist siden ble oppdatert - ikke fordi at det ikke skjer noe, men rett å slett fordi at det er veldig mye som skjer. Det bygges, organiseres, trenes hunder - egne og andres og dagene er alt for korte!
Uansett nå nærmer det seg årets store happening - Kenneltreffet 2012!!!
Det er mange som har meldt sin ankomst - noen alene, andre med hele familien.

Programmet finner dere her.

Veibeskrivelse finner dere her.

12. juni - Endelig ferdig!
Den siste tiden har vært veldig travel. Vårt store prosjekt og drøm - Nyheim Hunde- og Fritidssenter - ble besiktiget og offentlig godkjent. Det betyr at vi tar imot hunder til kennelopphold i korte og lange perioder. Samtidig vil vi ha noe mer kapasitet til å ta imot hunder til trening i deler av året.
Kennelbygget_ferdiginne Kennelbygget_ferdigute
Det har tatt mye tid - men vi er veldig fornøyde, store lyse hunderom med direkte adgang ut i luftegårder.

1. juni - Når nettene blir lange og kulda setter inn....
Det er ikke mye som minner om at det egentlig er sommer når det tidvis sludder og temperaturen er nært null. Men kveldene er lyse og med lave temperaturer kan man få mange fine mosjonsturer for hundene. Sykkeltrening med hundene i trekkseler foran er veldig fin trening.
sommertrening sommertrening2
Med to i hanefot og en som lederhund går det friskt unna på grusveien rundt Flosand. Godt for hundene og den som sitter på sykkelsetet får frisk luft. Å si at man selv får mye mosjon er vel ikke helt sant med trekkvillige hunder som motorer....

27. mai - Deci og dunkeren Odin
I dag var vi å hilste på det som skal bli den nye "haremaskina" til Rune Arstein - dunkervalpen Odin var et trivelig bekjentskap. Noe også Deci så ut til å synes.
Bjornans_Deci_Odin_mai12

24. mai - Sterkt resultat til Kuli på utstilling!
Nyheimgutens Kuli (Østheias No Limit - Royaluras D-Roya) stilte på Støren JFFs utstilling - det resulterte i Excellent, 1.KONK. Meget bra av denne unge hunden!
Nyheimgutens_Kuli_og_Ase_Excellent_1.konk_Storen_2012

18. - 20. mai - Nyheimtreffet 2012
I helga arrangerte Namdal FHK sitt tradisjonelle familietreff her hos oss. Som alltid mye folk og god stemning og ikke mins godt vær. Fredag gikk med til duetrening og innlosjering av campingvogner, telt o.l., lørdag gikk med til et høystatusløp for p kåre årets NM-mester (Nyheimmesterskapet). I år var det Arve Åsen med Trollsteggens Kaisa som vant UK og Marius Aakervik som vant AK med Langsundets Ville. Apportkonkuranse, leirduecup og utlodning - så stort sett hadde vel de fleste med seg noe hjem i løpet av helga.....
Travelt og slitsomt mens det står på, men vi gleder oss allerede til neste års treff :-)
Nyheimtreffet2012_Beto
Børgsjitens Beto Foto: Mona Himo

14. mai - Nyheimgutens Spot
Nyheimgutens_Spot2
Spot har utviklet seg til å bli en fullverdig jakthund, her fra en av de siste treningsturene i vinter. Vi gleder oss til utviklingen.

8. - 9 mai - Ny runde med duefilming
Da har vi gjennomført en ny runde med  filming til "Duefilmen". Veldig sporty gjeng med fuglehundfolk har vært hos oss noen dager slik at vi har kunnet filme et uvist antall fuglearabeider og prøvd å løse opp i problemer som hundene måtte ha.
Alexander har tålmodig fått med seg det meste på film. God stemning og trivelige bekjentskaper.
Duefilming_Vita
Nyheimgutens Del Vita i intens stand på dua, Alexander fester det hele på film. Foto Åsgeir Moe

29. april - Ny valp i huset
Bjørnåns Deci (Bjørnåns Cagiva - Østheias No Limit) har kommet til oss fra Ulf Johanson i Mora. Ulf var hos oss i vinter å paret med Limit og denne spennende kombinasjonen kunne vi ikke lag gå fra oss. Cagiva ble årets engelsk setter tispe i Sverige i 2011. Så langt har Deci vært en veldig behagelig valp, oppvakt og uredd.
Bjornans_Deci1

26. april - Norsk Derby 2012
Norsk Derby arrangeres helga 21. - 23. september og påmeldingsfristen er allerede nå 30. april. Vi håper og regner med at det er flere som vil være kvalifisert til å delta - HUSK derfor å melde dere på!

22. april - 2 AK til Nyheimgutens Figo
Nyheimgutens Figo (Sagåsens Cinque - Royaluras D-Roya) til Alf Inge Olsen fikk i helga 2 AK på Bodø JFFs vinterprøve på Saltfjellet. Dette var Figos første start i AK og vi regner med det blir 1 AK rimelig kjapt.....

21. april - 2 VK semi til Birk
Nyheimgutens Birk (Storbakkens Gotlobb - Blå Vegens Samanta) til Bernt Martin Sandsør fikk i helga nok en meget god premie da Rolf Sevendalsprøven ble arrangert i Femund. 2 VK semi er meget sterkt. I finalen ble det ikke noe premie, men uansett et bra helg.

15. april - Ny 2UK til Xavier og 2 UK til Spot!
Nyheimgutens Xavier (Østheias No Limit - Royaluras D-Roya) fikk i dag en ny 2 UK i Storlidalen. To starter og to premier, vi venter på fortsettelsen! På samme parti gikk Nyheimgutens Spot (Storbakkens Gotlobb - Royaluras D-Vierma) til Henning Staurset, de fikk også 2 UK. Dette var Spots første start.
Nyheimgutens_Xavier_og_Kuli
To fornøyde damer med sine hunder - Eva og Xavi t.v og Åse med Kuli t.h. Sterke prestasjoner av unge hunder.

Roya startet friskt ut i dagens finale - men ble litt for åpen og delvis bort for dommerne. Dermed ble det en kort dag for oss...

14. april - 1 UK til Nyheimgutens Kuli!
Nyheimgutens Kuli (Østheias No Limit - Royaluras D-Roya) til Stig Håvard Hansen, ført av Åse Andersen fikk i dag 1 UK i Storlidalen, og dermed sikret hun derbybilletten. På samme prøve stlte Nyheimgutens Xavier (Østheias No Limit - Royaluras D-Roya) til Bernt M Sandsør på sin første start - meget godt søk hele dagen, fuglarbeid uten reis og dermed 2 UK. Xavi ble ført av  Eva Gussiås. I tillegg stilte det to valper fra kullet Åse og Stig hadde mellom Østheias No Limit og Storbakkens Punky og - dette var deres første starter og det resulterte i 2 UK og 3 UK - meget gode prestasjoner av veldig unge hunder.
Nyheimgutens_Kuli_1.uk
Åse Andersen med Nyheimgutens Kuli - 1 UK - vi gratulerer

Selv har vi stilt i Hattfjelldalen - Limit og Laiba gikk det ikke så bra for, men Roya klarte å komme seg videre og til morgendagens finale.

13. april - Limit og Roya nr 2 og 3 i Nærøy JFF
Under årsmøtet til Nærøy JFF ble Østheias No Limit kåret til nr 2 i kampen om Årets Jakthund, mens Royaluras D-Roya fikk 3djeplassen. Kåringen ble vunnet av Royaluras F-Peik til Nils Sagvik.
Peik_og_Limit
Fra Namdalsprøven i 2011 - Peik  (t.v) fikk 1 AK  og Limit fikk 1 VK. I midten sitter Vettalias Birdie som fikk 1 AK - ei stor helg med andre ord.

9. april - Nyheimgutens Del Vita 1 år!
Valpene etter Pointnics E-Laiba og Urlo Del Vento er i dag 1 år. Tilbakemeldingen fra valpekjøperne er gode og flere nærmer seg det man kan kalle for jakthunder.
For vår del skal vi pusse dressuren og jobbe mye med duer utover sommeren, så tenker jeg at det blir en morsom høst.
Nyheimgutens_Del_Vita1ar
Nyheimgutens Del Vita i steget. Foto Snorre Nicolaisen

2. april - 2 VK m/CK til Nyheimgutens Birk
Nyheimgutens Birk (Storbakkens Gotlobb - Blå Vegens Samantha) til Bernt Sandsør fikk i helga 2. VK m/CK på Hemne.
Nyheimgutens_Birk_2VKm_ck
Premierte i VK med dommere - Bernt og Birk nr 3 fra venstre.

30. mars - 1. april - Trivelig NM-helg
Ei fin NM-helg er da over, trivelig selskap, god mat, mye fugl og premie på Limit.
Kvalikken gikk ikke så bra - Laiba startet godt ut i første slipp, litt minus på søket og to sjanser på fugl og ut med henne. Roya forsvinner nesten med en gang, hele slippet leter jeg etter henne, helt mot slutten ser partiet ei rype lette og der er Roya. Der hadde garantert Roya stått hele slippet. Limit blir i sitt første slipp noe åpen og egenrådig, men kommer seg videre til andre runde - der blir det stand og fuglarbeid uten reis - dette holder til 4. VK. I tillegg førte jeg Nyheimgutens Take It Easy til Knut Hatlen - hun gikk meget godt i første slipp, men ble dessverre slått i fugl i andre og dermed havnet hun uten for listen.
NMvinter-2012
Fornøyde ytternamdalinger med premier i NM-kval - Håvard Dekkerhus 3 VK på Slottvidas Tuva og 5 VK på Slottviddas Ramses.

I semi-finalen ble det en kort opptreden  - Limit og makker går langs ei elv, vi ser gjentatte ganger at det letter fugl uten at vi ser hundene - men med alle disse sjansene var NM over for denne gang.
Søndag gikk vi i AK med Coco - denne hunden er fantastisk god til å finne fugl, men klarer ikke alltid å beherske seg om situasjonene blir for provoserende. Stand langt ute, justerer seg inn i kjerret slik at vi ikke ser henne. Makkr kommer til, ryper sees etter hvert og Coco blir for urolig. Coco kommer til å bli en livsfarlig konkurent når vi får 1.premien på henne!

24. - 25. mars - Innholdsrik jaktprøvehelg.
Det ble ei innholdsrik jaktprøvehelg på Rana JFFs vinterprøve på Umbukta.
I et skikkelig grisevær gikk VKen fra Rødekorshytta - Laiba var den som først lagde spenning med en stand langt ute. Dommer blir med opp og Laiba får vist et fuglearbeid med reis og la dermed lista. Neste slipp var det Birdies tur, hun går som ei reim helt til det er igjen et par minutter, da bryter hun av og kommer inn til meg, tydlig utilpass. Hun prøver å kaste opp uten å få det til. I samråd med flere av deltagerne fryktes det at hun har fått magedreining. Birdie blir lagt i ryggsekken min, og jeg løper ned til bilen for å komme meg til veterinær. En lang og tung tur ned til bilen, kjøring til veterenærklinikk på Mo og påfølgende operasjon - og Birdie overlever!!!
Tilbake i fjellet fører Kristine Limit, Ingvar Rødsjø fører Roya og Øyvind Kleven fører Laiba - ingen flere kommer i fugl denne dagen og Kleven fører Laiba godt og holder koken dagen ut - Pointnics E-Laiba 1 VK m/CK!!!
Søndag går Kristine i finalen og jeg med Coco i AK. Laiba går veldig bra, finnes i stand i siste slipp, folk i pratiet ser rype lette og Laiba sette seg, men hverken Krisitne eller dommerne ser rypa, dessverre. 
Laiba_stand Nyheimgutens_Tiramisu_umbukta12
Pointnics Laiba 1 VK m/CK Arkivfoto                                         Nyheimgutens Tiramisu 3 AK

I AK går Coco veldig godt, stort og hardt - i andre slipp finner vi henne i stand. På ordre reiser hund friskt ryper og er helt rolig i oppflukt og skudd. Alt ligger an til å berge helt inn, men i siste slipp får hun stand, ryper letter når vi kommer til uten at dommer ser de. Dette samt noen ryper som letter i skogen foran oss gjør at hun får 2. AK - uansett en sterk premie på en meget god hund. På samme parti går Nyheimgutens Tiramisu (Sagåsens Cinque - Royaluras D-Roya) hun får 3 AK.
På Dovre stilles Nyheigutens Tuff (Storbakkens Gotlobb - Royaluras D-Vierma) på sin første start i UK -2 fuglearbeider med reis og 1 UK, akkurat 1 år gammel!!!!

17. - 18. mars - 1 VK m/CK til Roya!
På helgas Namdalsprøven stilte vi til start med 4 hunder i VK-kval - Birdie gikk meget bra uten å få noe fugl, Laiba støkka rype og ble for urolig og Limit hadde fuglearbeid med reis i andre runde, men ble for urolig i oppflukt og skudd. Roya gikk enormt i første slipp, i sitt andre slipp fikk hun seg ett fuglearbeid med djerv og presis reis - og dermed en ny 1 VK m/CK til "gamla" :-)
Royaluras_Roya_1VKmCK_Namdalsproven2012
Dommer Olav Brattberg gratulerer en fornøyd fører og hund

Søndag gikk Kristine i finalen og jeg i AK med Bianca og Coco. VK-hundene var egenrådige og rampete... I AK gikk Coco veldig bra, samme gjorde Bianca. Begge fikk etter hvert stand langt ute, og det samme skjedde for begge....fugl letter og begge blir for urolige....

11. mars - Tilbake fra "høydetrening"
De siste dagene har vi vært nordover å kombinert treningen med litt jakt. Som alltid er det noe ekstra når børsa er med, samt at det er et ekstra moment for hundene når det felles ryper. Været har ikke vært veldig bra, og heller ikke rypene var veldig samarbeidsvillige. Nå skal vi finpusse formen før sesongens første VK-starter på Namdalsprøven til Namdal FHK.
Fotomontasje_pointnic
På turen nordover var vi innom Hr Pointnic for å vise frem Del Vita (Urlo Del Vento - Pointnics Laiba). Han tok noen bilder og sendt oss denne fotomontasjen. Fotos Snorre Nicolaisen

3. - 4. mars - premier til Birk og Tiramisu
Nyheimgutens Birk (Storbakkens Gotlobb - Blå Vegens Samantha) til Bernt Martin Sandsør stilte på Haltdalsprøven til Trondheim JFF i helga. Der fikk de 2. VK kval. På Lifjellet stilte Ståle Bjørnvik og Nyheimgutens Tiramisu (Sagåsens Cinque - Royaluras D-Roya) i AK. Lørdag hadde Tira fuglearbeid med reis, men litt minus på søk og på søndag hadde hun fuglearbeid uten reis og noen sjanser - uansettt premiert med 2. AK begge dager er meget sterkt. Nå er det like før 1. premien kommer!
Nyheimgutens_Tiramisu_2.UK.Lifjellet
Nyheimgutens Tiramisu og Ståle Bjørnvik 2 x 2 AK på Lifjellet i helga.

26. februar - Flott treningshelg
Strålende solskinn og trykkende ryper, gode hunder og trivelig selskap.
I helga har vi hatt besøk av Rolf Anders som har Nyheimgutens Tell (Limit - Roya). Dagene har som vanlig blitt delt opp slik at unghundene får gå alene og voksenhundene får bruke tiden etter lunch til å utfolde seg i de store fjell. Tell har vokst seg til og blitt en kraftig hannhund, som til tider viste oss gode søkskvaliteter.
Kristine_og_Rolf_Anders Vettalias_Birdie_feb12
Kristine og Rolf Anders nyter en kopp toddy i strålende solskinn. Vettalias Birdie (Langvellas Kjapp - Vettalias Aqua) i en av sine mange stander denne helga.

23. februar - Unghundene er i siget!
I dag hadde alle fire unghundene stand - Purina og  Sico var de som fikk gå første økta, og de hadde 3-4 fuglarbeider hver. Vita og Gaga var neste par ute, og det gikk ikke lenge før de også fant ryper. Normalt slipper jeg de ikke sammen, men hadde nå gjort det da.... Begge trakk an mot ei buskgran og fester stand. Står ei stund før rypa syntes dette ble for spennende. Uansett en veldig bra start på dagen. På ettermiddagen fikk voksenhundene gå, ikke mye fugl, men alle var borti fugl. Coco hadde et veldig fint arbeid på en fjellrypestegg som satt å solte seg i snøen - morro!
Nyheimgutens_Purina_stand
Nyheimgutens Purina (Østheias No Limit - Royaluras D-Roya) i stand, håper utviklingen fortsetter som nå...

22. februar - Uværet har lagt seg...
Etter mye dårlig treningsvær den siste tiden ser det nå ut til å bli fint noen dager. Pointnics Laiba og Nyheimgutens Del Vita ( Laiba - Urlo del Vento) er hos meg nå. Vita ser ut til å bli ei trivelig tispe, lett og fin aksjon og uredd!
Vettalias_Coco_med_rype
Vettalias Coco Chanel er har hatt en veldig fin start på oppkjøringa - hardtgående og friske fuglearbeider - her lukter premier...

15. februar - Nå er vi i gang!
Etter en litt treg start på vinterens trening, med varierte og vanskelige treningsforhold håper vi nå at det blir bedre. De siste dagene har det vært bra forhold og mye ryper. Hundene blir da med en gang enda mer på hugget og presterer bedre og bedre. Så får vi bare håpe at føret, været og rypa fortsetter å samarbeide fremover!
Steinfjellet15feb_rype
En lirypestegg som nødig ville fly, fint for hundene det:-)

30. januar - Kaldt vindstille vær, solskinn og mye ryper - kan man da ha det bedre. 
Det er vel slik vi kan oppsummere helga - selvfølgelig kunne føret vært bedre, men gode forhold for å trene hunder.
Limit_reiser_rype
Limit reiser ryper mot oss, heldigvis er jeg mer treffsikker med hagla enn med kameraet. Men både rypa og Limit ble såvidt med på bildet....

22. januar - Hyggelig tilbakemelding fra Kennel Bjørnåns
Ulf Johanson som hadde Limit hos seg paring tidligere i vinter har lagt fine ord fra oppholdet på sine hjemmesider. Det er morsomt at flere får sett hvilken god hund han er - mentalt sterk, rolig og avbalansert, men ett "villdyr" i fjellet. Slik skal det være.
Uffes_hjemmeside
Kan man ha det bedre, masse omsorg å pleie og en tispe på vente:-) Foto: Ulf Johansson

19. januar - Invitasjon til Kenneltreff 2012
Royalura og Nyheimguten ønsker herved å invitere alle våre valpekjøpere til samling på Nyheim Gård i Nord-Trøndelag helga 27. – 29. juli. Vi starter opp fredag kveld med litt hundeaktiviteter og foredrag om duetrening. Så bruker vi tiden frem til søndag for ei sosial helg for både hunder og eiere med familier.

Last ned programmet her

Vi håper flest mulig har lyst og muligeter til å komme å være med på ei sosial og lærerik helg!

17. januar - Nyheimgutens Keiro
Flere av valpene etter kullene vi hadde i vår begynner å våkne til som jakthunder. Jade (Limit - Roya) til Are i Alta har hatt veldig mange fuglesituasjoner - og her er ambisjonsnivået på topp. Pointervalpen Rolf (Laiba - Urlo) har hatt sine første fuglekontakter på duer og rapphøns, og nå i helga fikk vi tilbakemeldinger fra Rikke med Keiro (Vierma - Gotlobb) i Bodø om at de hadde hatt ryper på vingene. Om utviklingen fortsetter som de tilbakemeldingene vi så langt har fått, vil det nok komme mange fine premier utover året - husk bare på å melde på Norsk Derby før 1. mai.....
Nyheimgutens_Keiro_jan12
Nyheimgutens Keiro (Storbakkens Gotlobb - Royaluras D-Vierma), ikke vanskleig å se at Ronja er bestemor nei :-)

Nyheimgutens Birk (Storbakkens Gotlobb - Blå Vegens Samantha)har blitt far til et lite kull hos Kennel Høgfjellshunden i Sverige. Tidligere kulle med nesten samme kombinasjonen har gitt meget gode resultater, så vi får se...

Ellers er vi i planleggingen av Kennelsamling i samarbeid med Kennel Royalura - vi kommer med program o.l om ikke så lenge, men vi håpar at flest mulig holder av siste helga i juli.

7. - 8. januar - Årets første treningstur i fjellet.
Da er årets første treningstur unnagjort, i strålene solskinn, brukbart føre og frisk kulde. Unghundene ble prioritert på lørdag, mange inntrykk og mye å lære, men de utvikler seg godt. Søndag måtte de unge ligge hjemme, mens Limit og Roya fikk dele på dagen. Ikke veldig mye fugl, men noen fugler fant vi da.
Royaluras_Roya
Fantastisk fint i fjjellet nå.

1. januar - Godt Nytt År, og takk for det gamle
Da er 2012 her - og vi håper det blir et kanonbra år!
Planene er mange og nye mål er satt - unghundene skal få sine fortjente erfaringer og "gammelhoinnn" skal selvfølgelig prøve å hente sine fortjente premier - og forhåpningene er selfølgelig at det er høye premieringer :-)
Cagiva
Limit er hos Ulf Johanson i Sverige, for å pares med hans meget gode tispe Bjørnåns Cagiva (bilde over). Vi får håpe det blir mange friske fine valper. Les mer om kullet på deres hjemmesider

Alle våre vapekjøpere, treningskompiser, venner og jakthundfolk ønskes et godt nytt år!


  

 

 

 

 

Våre venner på Facebook


Copyright © 2015. All Rights Reserved.