Samarbeidspartnere

Banner
Banner
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterI dag79
mod_vvisit_counterI går78
mod_vvisit_counterDenne uken450
mod_vvisit_counterForrige uke692
mod_vvisit_counterDenne måneden2359
mod_vvisit_counterForrige måned1831
mod_vvisit_counterTotalt343557

Vi har: 6 gjester på besøk
Din IP: 54.227.48.147
 , 
Dato: feb 23, 2018

Nyheimguten


”Nyheimguten”
ble godkjent som kennelnavn i 2001, innehaver er Bertil Nyheim.
Med disse siden vil kennelen bli presentert, hundene, resultater samt litt fra turer og annet som kan passe inn på denne hjemmesiden.

Første hunden kom i 1996 - Tyra var en hund som jeg feilet og lærte mye av og med. Hun ble etter hvert en veldig god jakthund, apporterte både til vanns og lands, men ikke alltid like behersket i fuglesituasjonen. Det ble mange fallapporter, men også mye vilt i sekken. Hun ble stilt på noen jaktprøver, mye ramp, men klarte til slutt å berge 2.AK.
Videre kom Blå Vegens Samantha, og min jaktprøvekarriere fikk fart. Samantha fikk mange premier både i UK og AK - en fantastisk viltfinner, og det var vel egentlig med henne jeg for alvor skjønte hvor mye bedre en velskolert jakthund er!

Stort sett alle former for jakt og hundearbeid interesserer meg, og etter hvert har jeg hatt gleden av å jakte og jobbe med mange forskjellige hundetyper. Gjennom jakt, trening og konkurranser ser jeg hvor mye likt det er uansett hvilke hunder vi jobber med - alle miljøer har mye å lære av hverandre, og her har mange vært flinke. Jeg har fått muligheten til å bli jaktprøvedommer for dachshunder, instruktør for nye hundeinstruktører og hundeeiere, dette har vært veldig givende og lærerikt. Spesielt artig er det å se hvor "lett" det er å få til gode hunder om man bare tar hensyn til hvor langt hunden er kommet i skoleringen. og det er ikke alltid det er hundens alder som avgjør dette!
På fuglehundene har jeg valgt å bruke tamfugl i den tidlige fasen eller om hundene har kommet litt skeivt ut i skoleringen. Med å bruke tamfugl kan vi få trent på det som er "problemet" og under kontrollerte former få formet hundene våre slik vi vil ha de. Jeg har sagt det mange ganger - fortell meg hva som er en optimale treningssituasjon, så skal jeg kunne lage akkurat den samme situasjonen, men da under kontrollerte forhold! Mer om trening på tamfugl kan dere les her.

Det har blitt mange fine opplevelser, spesielt på jakt, men også på jaktprøver. Og det å vinne NM-vinter med Royaluras D-Roya vinteren 2010, er vel en største opplevelsen, så langt....
NM-Vinter10_vinner

Fornøyd hund og fører etter seieren i NM-vinter 2010

Første kullet ble født i 2001 - målet er å få til gode jakt- og prøvehunder som også fungere sosialt. Valpekjøpere får, så fremt de vil, god oppfølging med tilbud om trening på tamfugl og hjelp med skoleringen.
For å lese mer om tidligere og kommende valpekull kan dere gå inn på valpesidene.

Ta gjerne kontakt om det er noen som har kommentarer eller spørsmål

Bertil Nyheim
+47 95181595
Kennel Nyheimguten

 

 

Våre venner på Facebook


Copyright © 2015. All Rights Reserved.